Linkovi

Putin odlikovao Vučića pred posetu Beogradu


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, Foto: Glas Amerike

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je dekret o dodeli Ordena Svetog Aleksandra Nevskog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Kremlja.

"Aleksandar Vučić nagrađuje se za veliki lični doprinos multilateralnoj saradnji sa Ruskom Federacijom", navodi se u saopštenju Kremlja. Priznanje je dodeljeno nakon što je u oktobru Vučić demantovao da će dobiti orden, a svega nekoliko dana pred najavljenu zvaničnu posetu Beogradu. Predsednik Srbije je rekao da očekuje Putina 17. januara.

Ovo priznanje se posle skoro 100 godina dodelju jednom Srbinu, a orden su dobili, između ostalih, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević, a poslednji put je dodeljen Nikoli Pašiću.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na visokoj nagradi koju je dobio.

"Danas, 7. januara, ukaz o nagrađivanju Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog potpisao je Predsednik Rusije Vladimir Putin," napisao je Čepurin na svom Tviter nalogu i objavio snimak ukaza.

Šef ruske države ukazom je nagradio Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki lični doprinos razvoju višestrane saradnje sa Ruskom Federacijom, piše u tekstu ukaza na kome je stavljen pečat kancelarije presdednika Ruske Federacije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG