Linkovi

Putin: Objavljivanje liste uticajnih Rusa - neprijateljski korak


Ruski predsednik Putin i izvršni direktor Gasproma Aleksej Miler. Aug. 3, 2017.

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da su Sjedinjene Države objavljivanjem liste 210 imućnih ljudi koji imaju tesne političke veze sa Kremljem preduzele neprijateljski korak, ali da zbog toga neće doći do neposredne recipročne reakcije.

Američki Sekretarijat za finansije objavio je listu juče, kao što predvidja zakon koji je Kongres usvojio prošlog avgusta, da bi se Rusija kaznila zbog mešanja u cilju kažnjavanja Rusije zbog mešanja u predsedničke izbore 2016. godine. Američki predsednik Donald Tramp nerado je potpisao taj zakon, a članovi administracije rekli su da nema trenutnih planova za nametanje novih sankcija Kremlju. U pisanoj izjavi predstavnica američkog Stejt departmenta Heder Nojer istakla je dapreduzete zakonske mere već pogađaju ruske kompanije i da u državnom sekretarijatu procenjuju da su strane vlade odustale od planirane kupovine ruskih odbrambenih sredstava u vrednosti od nekoliko milijardi dolara.

Nekoliko zvaničnika u Kremlju oštro je reagovalo na navode izveštaja Stejt Departmenta, među njima i ruski premijer Dmitrij Medvedev koji je rekao da takvi navodi dugoročno truju odnose.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG