Linkovi

Potpukovnik Vojske CG uhapšen zbog pokušaja ubistva


Ilustracija (rtcg.me)

Potpukovnik Vojske Crne Gore, Emin Husović, upotrijebio je u ponedjeljak vatreno oružje u prostorijama Ministarstva odbrane u Podgorici, saopšteno je iz tog ministarstva.

U incidentu koji se dogodio u 11 sati ujutru nije bilo povrijeđenih, a nije pričinjena ni materijalna šteta, navode u Ministarstvu odbrane.

"Danas oko 11 sati, u službenim prostorijama Ministarstva odbrane došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane profesionalnog vojnog lica, potpukovnika E.H", piše u saopštenju MOCG. "Tom prilikom, nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta"

Prema istom saopštenju, sve okolnosti incidenta utvrdiće nadležni državni organi, a lokalni mediji navode da je zgradu Ministarstva policija blokirala zbog uviđaja.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici saopštio je da je obaviješten od Uprave policije da je u Ministarstvu odbrane došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane E.H. na štetu A.LJ, te da je na lice mjesta od strane tužioca i ovlašćenih policijskih službenika izvršen izviđaj , kojim prilikom su izuzeti svi tragovi sa lica mjesta, koji će biti predmet vještačenja.

Vrhovno državno tužilaštvo je saopštilo i da je od strane tužioca dat nalog policiji da se E.H. uhapsi zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, te da će u zakonskom roku biti doveden u tužilaštvo radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG