Linkovi

Pucnjava u srednjoj školi u Oregonu


Dan pred početak letnjeg raspusta, naoružani napadač ušao je u srednju školu u Oregonu i smrtno ranio jednog učenika. Ubrzo zatim, policija ga je pronašla mrtvog.

Još nema izveštaja da li je još neko od učenika ili školskog osoblja povredjen u pucnjavi u školi Rejnolds Haj u severnom gradu Trautdejl u Oregonu. Policija je blokirala okolinu škole, a učenici su postepeno evakuisani iz svojih učionica.


"Naoružani napadač ušao je jutros u školu i pucao u jednog učenika, koji nažalost nije preživeo. Napadač je pronadjen i on je takodje mrtav", saopštio je šef gradske policije Skot Anderson. On nije identifikovao napadača niti naveo da li u pitanju učenik škole.

Kako je policija saopštila, situacija je trenutno pod kontrolom a škola radi na tome da se učenici što pre vrate kućama.

Nasilje u Oregonu je najnoviji incident u nizu pucnjava u SAD proteklih nedelja, uključujući prošlonedeljnu pucnjavu na hrišćanskom koledžu u susednoj državi Vašington, koja je obnovila debatu o potrebi regulisanja prodaje oružja.

XS
SM
MD
LG