Linkovi

Pacoli: Ratifikacija sporazuma o razgraničenju sa CG danas nemoguća


Ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli
Ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli

Šef diplomatije Kosova, Bedžet Pacoli, rekao je u utorak da je ratifikacija graničnog sporazuma sa Crnom Gorom u ovom trenutku nemoguća, obzirom na komplikovanu situaciju u kosovskom parlamentu.

On je, nakon razgovora sa svojim crnogorskim kolegom u Podgorici, podsjetio je da je sporazum potpisan ali i pozvao Crnu Goru da uzme u obzir poteškoće sadašnjeg sastava parlamenta u Prištini.

"Mi smo svjesni da je potpisan jedan sporazum, mi smo svjesni da je sporazum tu, ali bih vas zamolio da imate u obzir da imamo poteškoće, da je sastav našeg parlamenta dosta težak i da je sastav našeg parlamenta dosta težak i da je ratifikacija danas nemoguća", rekao je Pacoli.

On je zahvalio Crnoj Gori na dosadašnjoj podršci i pomoći i podsjetio da je Podgorica pomogla svojim priznavanjem Kosova, ističući da je Priština svjesna težine te odluke.

Crnogorski šef diplomatije, Srđan Darmanović, rekao je da Crna Gora nema ništa da doda na prethodno saopštene stavove o demarkaciji.

"U razgovorima sam izrazio uvjerenje da će kosovske institicije donijeti odluku o ratifikaciji", rekao je Darmanović, navodeći e da je to pitanje za Crnu Goru "završena stvar".

Novi kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, nedavno je raspustio komisiju koja je radila na sporazumu o razgraničenju sa Crnom Gorom i najavio blokadu sporazuma, ocjenjujući da je sada odluka o sporazumu na Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG