Linkovi

Prva TV: Naoružani Albanci upali u srpsko selo, MUP-u nije prijavljen incident


Pripadnik žandarmerije Republike Srbije, Foto: official website

Grupa naoružanih Albanaca upala je rano jutros u selo Rastelica kod Kuršumlije, a prilikom upada čula se i pucnjava, javila je TV Prva.

Kako su javili dopisnici beogradske televizije u selu se nalaze jake policijske snage.

Demolirane su sve kuće u tom selu dok je jednom od meštana ukraden traktor, javila je Prva televizija.

Pored Rastelice, Albanci su upali u još jedno selo, a proteklih godina su lokalni mediji upozoravali na ovakve događaje i prenosili svedočenja meštana koji tvrde da ih niko ne štiti i da je Žandarmerija povučena, kao i da su od nadležnih tražili da se snage bezbednosti vrate.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da Policiji nije prijavljen bilo kakav upad grupe naoružanih ljudi na teritoriju centralne Srbije sa prostora Kosova, a policijskoj stanici Kuršumlija sinoć je, od strane radnika koji su sekli šumu u reonu sela Rastelica, prijavljeno da su se čuli pucnji iz pravca Kosovo.

Policija je juče, kako se navodi, prilikom redovne patrole u reonu sela Rastelica, uočila da je više kuća obijeno.

Imajući u vidu da reč o kućama u kojima niko ne živi, policija je odmah obavestila vlasnike, nakon čega je utvrđeno da je ukradena jedna lovačka puška, motorna testera i više različitog alata.

Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu preduzima sve mere i radnje na utvrđivanju okolnosti ovih događaja, kaže se u saopštenju MUP-a.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG