Linkovi

Pronađen opasan otpad, uhapšen osumnjičeni


Dvadeset tona protivzakonito zakopanog opasnog otpada pronađeno je na privatnoj zemljišnoj parceli na području Obrenovca, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su s tim u vezi Z. M. (1961) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Ministarstvo zaštite životne sredine su o pronađenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tužilaštvo Obrenovca, koji su izvrišili uviđaj ali je ekološka katastrofa izbegnuta, saopštilo je Ministarstvo.

"Osnovano se sumnja da je reč o opasnom otpadu koji je visoko toksičnog dejstva, i koji može izazvati ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet," navodi se iz Ministarstva.

Ministarstvo će u saradnji sa BIA, MUP-om i Osnovnim javnim tuzilaštvom sutra o okolnostima izbegnute ekološke katastrofe informisati predstavnike medija, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni se sumnjiči da je u krugu svoje firme u Obrenovcu zakopao oko 25 tona raznog opasnog otpada, saopštio je MUP.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG