Linkovi

Priveden zbog pretnji upućenih Đilasu


Arhiva - Pripadnik MUP-a Srbije
Arhiva - Pripadnik MUP-a Srbije

Policija je u subotu popodne u Požarevcu privela N.P, osumnjičenog da je pretio predsedniku Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, sumnjiče N.P. (1975) iz Velikog Gradišta da je putem društvene mreže "Fejsbuk" uputio Đilasu poruke preteće sadržine.

Po okončanom pretresu prostorija koje koristi osumnjičeni policija je oduzela elektronske uređaje sa kojih su, kako se sumnja, poslate preteće poruke, "airsoft" maketu pištolja i plastičnu pušku.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Đilas: Inspirator je Aleksandar Vučić

Ranije istog dana, Dragan Đilas je saopštio da je podneo krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako je rekao, pretila smrću njemu, njegovoj porodici i saradnicima.

Đilas je u saopštenju ocenio da su direktni inspiratori ovakvih pretnji Aleksandar Vučić i njegov režim.

"Koga ti deliš na krezubu i elitnu ... hoćeš da te nahranim metalnim kuglicama", " 5. oktobar se nikada neće reprizirati, ali će zato biti repriziran 12. mart 2003", "sve ću vas poklati... i sve po kući u ženskoj obući od kolevke i kreveca pa do ispod zemlje", delovi su poruka za koje Đilas tvrdi da su mu upućene sa profila N.P.

Osoba koja je uputila ove poruke priložila je i svoje fotografije na kojima pozira naoružan vatrenim oružjem.

N.P. između ostalog Đilasu preti da, bude li došao u taj kraj u vreme izborne kampanje, "odavde će vas odvesti u crnim vrećama za đubre sanitarci i kamioni za nošenje otpada. Ma ima da rade prekovremeno. Ja ću ih angažovati".

Lider SSP kaže da su dobijene pretnje izazvane nedavnom tvrdnjom Aleksandra Vučića da opozicija svoje političke protivnike tretira kao "krezube", te da je potpisnik pretećih poruka citirao upravo te rečenice iz teksta predsednika Srbije.

XS
SM
MD
LG