Linkovi

Pristalice SNS-a dolaze u Beograd na miting 19. aprila


Pristalice SNS ispred zgrade Narodne skupštine Srbije gde se već postavlja bina za miting, Foto: VOA
Pristalice SNS ispred zgrade Narodne skupštine Srbije gde se već postavlja bina za miting, Foto: VOA

Kako je najavio predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, pristalice i simpatizeri ove stranke održaće skup 19. Aprila u Beogradu u okviru kampanje Budućnost Srbije, a najavljen je dolazak građana iz cele zemlje.

Kako je naveo skup neće početi sve dok ne budu mogli svi da dođu i da će biti probijena svaka blokada koju pokuša da postavi opozicija da bi sprečila ljude da dođu u Beograd.

On je na taj način odgovorio na najave iz Saveza za Srbiju da nije isključena blokada puteva po Srbiji, kako bi pristalice SNS bile sprečene da dođu na skup 19. aprila.

Savez za Srbiju saopštio je da će u petak, 19. aprila, evidentirati sve zaposlene u lokalnim samoupravama, koji tog dana budu odsustvovali sa posla zbog prisustva mitingu Budućnost Srbije u Beogradu, kao i sve lokalne funkcionere koji budu organizovali odlazak zaposlenih.

SzS tvrdi da SNS vrši pritisak na zaposlene u lokalnim samoupravama da dođu na taj skup, naveli su u saopštenju.

Lider SPS-a Ivica Dačić Dačić očekuje da će sa sutrašnjeg skupa, biti poslata potpuno drugačija slika od one viđene na protestima dela opozicije okupljene u SzS koja je, kaže, u svet poslala lošu poruku i lošu sliku Srbije.

Na navode da vlast tera ljude da dođu na sutrašnji skup u Beogradu, Dačić kaže da je video te informacije da će "kao da broje ko je na poslu, ko nije na poslu".

"Gde će da broje? Pa, gde njih ima? Nema ih toliko, to je jedna vrsta pritiska", kaže on.

Povodom pisanja medija kako socijalisti moraju da dođu, Dačić kaže:

"Nigde mi ne moramo da dođemo, nas niko ne tera da budemo na vlasti", rekao je Dačić.

Ministar kaže da će program početi u 16 sati koncertom Ace Luksa, u 17 sati biće koncert Riblje čorbe, a u 18 časova miting na kome će na kraju govoriti Aleksandar Vučić, nakon čijeg obraćanja će biti koncert Olivera Mandića.

Naveo je da su neki strani mediji prenosili direktno protest dela opozicije 13. aprila, i da će on pratiti da li će prenositi i sutrašnji skup.

XS
SM
MD
LG