Linkovi

Pristalice oslobodile Sakašvilija iz policijskog kombija


Pristalice bivšeg predsednika Gruzije, Mihaila Sakašvilija, oslobodile su ga iz policijskog pritvora u glavnom gradu Ukrajine, nakon što je uhapšen zbog sumnje da je pružao podršku kriminalnoj organizaciji.

Posle oslobađanja, Sakašvili je poveo nekoliko stotina pristalica ka zgradi parlamenta u Kijevu, tražeći opoziv predsednika Petra Porošenka koga optužuje za korupciju i izdaju. Ukrajinske snage bezbednosti ranije danas su upale su u Sakašvilijev stan u Kijevu, a on se popeo na krov zgrade uzvikujući da je predsednik Porošenko - lopov.

Policija ga je odvukla sa krova i ubacila u kombi ali je došlo do sukoba na ulici sa Sakašvilijevim pristalicama koje su uspele da ga izvuku iz policijskog vozila. Ukrajinski državni tužilac poručio je Sakašviliju da ima 24 časa da se preda vlastima. Bivši predsednik Gruzije je optužen za kriminalne veze sa svrgnutim bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem. Vlasti u Kijevu optužuju Janukoviča, koji živi u egzilu u Rusiji, da je finansirao anti-vladine proteste koje je Sakašvili organizovao u Ukrajini, gde živi kao državljanin od 2015.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG