Linkovi

Prevrnuo se čamac sa migrantima na granici na Dunavu, šestoro nestalo


Arhiva - Migranti oko vatre u kampu u Velikoj Kladuši Bosna i Hercegovina, u blizini granice sa Hrvatskom, 18. novembra 2018.

Šestoro migranata, među kojima je i dvoje dece, nestalo je kada se njihov čamac prevrnuo dok su prelazili Dunav kod Karavukova. Policija je saopštila da je po izlasku na mesto događaja zatekla dva tela utopljenika.

Regionalna TV N1 u Beogradu prenosi reči očevidaca prema kojija je grupa od petnaestak migranata pokušala da u ponedeljak rano ujutro čamcem pređe reku i ileaglno se prebaci u Hrvatsku. Međutim, čamac se prevrno ubrzo pošto su počeli da odmiču od obale.

Policiji je prijavljen nestanak četiri odrasle osobe i dva deteta. Prema rečima preživelih, nestala je žena (28) sa dvogodišnjom ćerkom, dečak star 12 godina, još jedna žena stara 45 godina, devetnaestogodišnji muškarac i još jedna muška osoba čiji identitet nisu znali.

N1 prenosi nezvanične informacije da je tragedija kod Karavukova zadesila dve porodice iz Sirije i Iraka, koje su prethodno bile smeštene u Prihvatnom centu u Šidu.

Svi preživeli prevezeni su u Policijsku stanicu u Odžacima.

Lokalna policija iz Sombora odmah je započela potragu za nestalima.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG