Linkovi

Obama o poreskim olakšicama


Obama o poreskim olakšicama
Obama o poreskim olakšicama

Američki predsednik Barak Obama intenzivirao je zahteve Kongresu da usvoji sporazum koji je Bela kuća postigla sa liderima republikanske stranke, kako bi sprečila da se američkim građanima od 1. januara poveća porez.

Tokom svog redovnog subotenjeg obraćanja naciju putem radija i interneta, Obama je naglasio da predlog pomaže srednjoj klasi, ali i nezaposlenima, tako što će nastaviti da dobijaju nadoknadu u narednih 13 meseci.

Republikanski lideri su međutim, od predsednika dobili produžetak poreskih olakšica za najbogatije građane, što je razbesnelo brojne demokrate.

Obama je rekao da je uveren da će zakonodavci iz obe stranke uraditi pravu stvar, a tokom jučerašnjeg susreta sa novinarima društvo mu je pravio bivši predsednik Bil Klinton, koji je izjavio da je taj plan trenutno najbolje što se nudi.

U odgovoru republikanaca, buduća članica predstavničkog doma iz Južne Dakote Kristi Noem izjavila je da je plan dobar za mala i srednja preduzeća i pozdravila napore predsednika Obame da se izbegne podizanje poreza.

XS
SM
MD
LG