Linkovi

Preminula Mirjana Marković, udovica Slobodana Miloševića


Arhiva - Mirjana Marković na aerodoromu Šipol u Amsterdamu, 18. avgusta 2001. godine (Foto: AP/Bas Czerwinski)
Arhiva - Mirjana Marković na aerodoromu Šipol u Amsterdamu, 18. avgusta 2001. godine (Foto: AP/Bas Czerwinski)

Mirjana Marković, udovica nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnja liderja jedne od vladajućih stranaka tokom devedesetih godina prošlog veka, Jugoslovenske levice (JUL), preminula je u Rusiji u 76. godini života, prenose mediji.

Prema prvim informacijama, ona je preminula u jednoj od bolnica u Sočiju, a vest o smrti javio je reporter Večernjih novosti koji u tom gradu prisustvuje međunarodnoj konferenciji. Atomekspo".

Vest o smrti na N1 potrvrdio je i blizak prijatelj poriodice Milošević i nekadašnji glavni urednik Politike Dragan Hadži Antić.

Mirjana Maković je dovođena u vezu sa organizovanjem ubistava Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, no protiv nje je 2005. podignuta optužnica zbog navodne zloupotrebile službenog položaja tako što je uticala na dodelu stana dadilji svog unuka.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo prvostepenu presudu kojom je u junu prošle godine ona bila osuđena na godinu dana zatvora po toj optužnici i vratio postupak na početak.

Mirjani Marković se sudilo u odsustvu, pošto je nedostupna pravosudnim organima Srbije, jer je od 2003. godine u Rusiji. Za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica, jer se nije pojavila na sudu kako bi se suočila sa optužbama za zloupotrebu položaja.

XS
SM
MD
LG