Linkovi

Preminula Loren Bekol


Humphrey Bogart arrives with his wife, Lauren Bacall, for the Hollywood premiere 'The Desperate Hours', Oct. 12, 1955.
Humphrey Bogart arrives with his wife, Lauren Bacall, for the Hollywood premiere 'The Desperate Hours', Oct. 12, 1955.

Legendarna američka glumica Loren Bekol preminula je juče od moždanog udara u svojoj kući u Njujorku. Imala je 89. godina.

Legendarna američka glumica Loren Bekol, koja je, od manekenke, preko noći postala filmska zvezda zahvaljujući saradnji sa još jednom filmskom legendom, Hemfrijem Bogartom, preminula je u 90. godini.

Porodica je saopštila da je Loren Bekol umrla od teškog moždanog udara u svojoj kući u Njujorku u utorak ujutru.

Od trenutka kada se prvi put pojavila na filmskom platnu 1940-ih, Bekol je očarala publiku svojim prepoznatljivim promuklim glasom i privlačnim, zavodljivim izgledom. Imala je samo 20 godina kada se zajedno sa Bogartom pojavila u filmu “Imati i nemati”1944. godine.

Bekol i Bogart su se venčali naredne godine a zajedno su glumili u još nekoliko filmova, medju kojima su “Duboki san”, “Mračni prolaz” i “Ostrvo Largo”. Loren Bekol se pojavila u još 30 drugih filmova, uključujući “Kako se udati za milionera” sa Merilin Monro.

Bekol je bila udata za Bogarta do njegove smrti 1957. Kasnije je imala aferu sa Frenkom Sinatrom koja je privukla veliki publicitet, i buran brak sa glumcem Džejsonom Robardsom.

Bekol je osvojila dve pozorišne nagrade Toni za najbolju glumicu a 2009. Počasni Oskar uručen joj je 1999. godine. Američki filmski institut je nazvao Bekol dvadesetom od 25 najvećih glumica svih vremena.

XS
SM
MD
LG