Linkovi

Preminula legendarna Doris Dej


Doris Dej, nominovana za ulogu u filmu "Šaputanje na jastuku" dolazi sa suprugom Martijem Melčerom na dodelu Oskara 4. aprila 1960.
Doris Dej, nominovana za ulogu u filmu "Šaputanje na jastuku" dolazi sa suprugom Martijem Melčerom na dodelu Oskara 4. aprila 1960.

Glumica i pevačica Doris Dej, jedna od najvećih filmskih zvezda svog vremena i simbol vredrine i čednosti filmova iz 1960-ih, preminula je u ponedeljak u 98. godini, saopštila je njena fondacija.

Dej, koja je 1950-ih i 1960-ih glumila sa super-zvezdama kao što su bili Rok Hadson i Keri Grant, umrla je u svojoj kući u Karmelu u Kaliforniji od posledica upale pluća, saopštila je na svom vebsajtu Fondacija Doris Dej za zaštitu životinja.

Doris Dej izgradila je svoj imidž zahvaljujući seriji čednih romantičnih komedija, među kojima je "Šaputanje na jastuku", za koji je nominovana za Oskara, kao i "Taj nežni dodir krzna" i "Uzbuđenje zbog svega".

Takođe je snimila muzičke hitove, od kojih je možda najpoznatija pesma "Que Sera, Sera" iz Hičkokovog filma "Čovek koji je previše znao". Ta pesma je postala njen zaštitni znak, iako je u početku oklevala kada je trebalo da je snimi.

Fondacija Doris Dej saopštila je da je glumica umrla okružena bliskim prijateljima i porodicom i da je bila u "izvanrednom fizičkom zdravlju za svoje godine, sve dok nedavno nije obolela od teške upale pluća."

Proslavila je svoj 97. rođendan 3. aprila.

XS
SM
MD
LG