Linkovi

Premijerka Srbije objašnjavala ambasadoru Rusije šta je rekla u intervju za Blumberg?


Premijerka Srbije Ana Brnabić predala je na sastanku u četvrtak ambasadoru Rusije u Beogradu, Aleksandru Čepurinu, stenogram intervjua koji je dala za Blumberg, kako bi ga uverila da je izjava o izboru između Evropske unije i Rusije pogrešno interpretirana, rekla je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, prenose beogradski mediji vest Sputnika.

Premijerka Srbije izjavila je, naime, za uglednu američku novinsku agenciju "Blumberg", da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između članstva u Evropskoj uniji i bližih veza sa Rusijom, odlučiti za ovo prvo.

Ana Brnabić tim povodom danas je uverila ambasadora Rusije da su reči, koje joj američki mediji pripisuju o navodnom izboru u korist EU, pogrešno interpretirane, rekla je Zaharova.

Razog današnjeg sastanka premijerke Srbije i ambasadora Ruske Federacije u Beogradu bila je upravo želja da se razjasni šta je tačno rečeno u intervjuu Blumbergu.

"Premijerka Srbije rekla je da je američka agencija pogrešno interpretirala njene reči i predala je potpuni stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje", rekla je Zaharova.

Drugi izvori nisu potvrdili ovu informaciju, niti preneli više detalja. Informacije nema ni na sajtu Vlade Srbije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG