Linkovi

Premijerka Škotske: Tramp neće moći da dođe da igra golf


Premijerka Škotske, Nikola Stardžon, drži govor u Edinburgu u kom je saopštila da će Škotska biti zatvorena tokom januara, 5. januara 2021.
Premijerka Škotske, Nikola Stardžon, drži govor u Edinburgu u kom je saopštila da će Škotska biti zatvorena tokom januara, 5. januara 2021.

Premijerka Škotske, Nikola Stardžon izjavila je u utorak da zbog novonametnutih zatvaranja u sklopu borbe protiv Kovida 19, američki predsednik Donald Tramp neće dobiti dozvolu da igra golf tokom narednih nedelja.

Obraćajući se novinarima tokom svog redovnog brifinga u vezi sa Kovidom 19, Stardžon je pitana da prokomentariše izveštaje prema kojima je Tramp planirao da putuje u svoje golf odmaralište Trnberi u Škotskoj 20. januara, kada bude inaugurisan izabrani predsednik Džo Bajden.

Stardžon je najavila potpuno zatvaranje širom Škotske u ponedeljak nakon novog talasa Kovida 19. Rekla je da to uključuje i zabranu putovanja.

"Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da uđu u Škotsku bez suštinske potrebe, a to bi se odnosilo na njega baš kao što se odnosi i na bilo koga drugog", rekla je. "A dolazak na golf nije ono što bih smatrala suštinskom potrebom".

Zvaničnici SAD odbili su da saopšte šta će Tramp raditi na dan Bajdenove inauguracije. Ali, škotski Sandej post izvestio je ove nedelje da je aerodromu u Prestvik u Glazgovu saopšteno da očekuje dolazak američkog vojnog aviona koji je ranije koristio Trump.

U istom izveštaju se navodi da su američki vojni izviđački avioni viđeni kako kruže iznad golf terena poslednjih nedelja.

Stardžon, kritičarka Trampa, rekla je novinarima da nije imala pojma šta su Trampovi planovi putovanja, ali je dodala: "Nadam se i očekujem, kao što se svi nadaju i kao što svi očekuju - a čemu se neće svi nužno nadati - da plan o putovanju koji trenutno ima jeste da izađe iz Bele kuće. Ali iza toga - ne znam".

XS
SM
MD
LG