Linkovi

Prekinuto suđenje za pokušaj terorizma u CG zbog verbalnog incidenta


ARHIVA - Optuženi lider opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić ispred parlamenta u Podgorici, 15. februar 2017.
ARHIVA - Optuženi lider opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić ispred parlamenta u Podgorici, 15. februar 2017.

Ročište u slučaju pokušaja pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori prekinuto je nakon što su i svjedok saradnik Saša Sinđelić i većina optuženih, udaljeni iz sudnice.

Svjedok saradnik Saša Sinđelić i petoro optuženih: Milan Knežević, Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Branka Milić i Milan Dušić udaljeni su iz sudnice nakon verbalnog incidenta koji je počeo tako što je Sinđelić lidere DF-a nazvao “udbašima”.

Uvrede, prijetnje i žestoka rasprava nastavili su se i prilikom izlaska optuženih iz sudnice, dok su Knežević i Mandić optužili predsjednicu sudskog vijeća Suzanu Mugošu da je "u dosluhu sa tužiocem". Sinđelić je ranije danas u nastavku suđenja rekao da "ne prizanje zvanične institucije Srbije", ali da priznaje Crne Gore. On je odbacio optužbe da je prihvatio ulogu svjedoka saradnika da bi uz određenu nadoknadu lažno optužio one koji su na optuženičkoj klupi.

Opisujući hijerarhijsku ljestvicu "kriminalne organizacije", Sinđelić je rekao da su iznad njega "rukovodstvo DF-a i ruski nacionalisti, a ispod ljudi koji su angažovani”.

On je dodao da Demokratski front doveo aktuelnu vlast, i da su "oni branioci ove vlasti".

A nakon što je lider DPS-a Milo Đukanović ovih dana kazao da je imao uvid u dosije bezbjednosnih službi Srbije “iz kojeg je jasno da su te službe znatno prije 16. oktobra prošle godine imali informacije o grupi koja je uhapšena i kojoj se sudi za pokušaj državnog udara”, te da želi da vjeruje da se u srpskim bezbjednosnim strukturama “nije blagovremeno prepoznala krajnja namjera nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja bratoubilačkog rata u Crnoj Gori”, oglasila se premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je izjavila je da “ne postoje informacije koje Srbija ne dijeli sa Crnom Gorom kada je u pitanju pokušaj državnog udara”, kao i da su "regionalni odnosi, uključujući odnose sa Crnom Gorom - odlični, uprkos otvorenim pitanjima koji postoje među svim državama regiona”.

XS
SM
MD
LG