Linkovi

Predstavnik Trampove administracije u poseti Srbiji


Predstavnik Trampove administracije u poseti Srbiji
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Predstavnik Trampove administracije u poseti Srbiji

Metju Palmer, direktor Stejt departmenta za Južnu i Centralnu Evropu, doputovao je u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje se sastao sa premijerom Aleksandrom Vučičem i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Bilateralni odnosi, situacija u regionu i napori Srbije u sprovođenju reformi – to su glavne teme o kojima su u Beogradu razgovarali premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor američkog Stejt departmenta za Južnu i Centralnu Evropu Metju Palmer, koji kao prvi predstavnik nove američke administracije dolazi u Beograd.

Konstatovano je da su odnosi Srbije i Amerike postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru, a zvaničnici SAD ponovili su podršku Sjedinjenih Država naporima Srbije da ispuni uslove za članstvo u EU.

Vučić, Palmer i ambasador SAD Kajl Skot su, razmatrajući regionalnu situaciju, zaključili da je važno promovisati bolje odnose na Zapadnom Balkanu.

Sa Palmerom se sastao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i u razgovoru je konstatovano da je očuvanje stabilnosti i jačanje saradnje među zemljama regiona Zapadnog Balkana ključno za prosperitet svih ovdašnjih država.

A čestitka za Dan državnosti predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću stigla je i od predsednika SAD Donalda Trampa. U njoj, Tramp navodi da očekuje produbljivanje važnog partnerstva dve zemlje i nastavak zajedničkog truda kako bi se osiguralo da oba naroda obezbede svetliju i prosperitetniju budućnost, obeleženu mirom, napretkom i dobrim odnosima.

"Radujem se saradnji sa Vama u narednim mesecima za dobrobit naša dva naroda", zahvalio se Nikolić Trampu na Tviteru.

XS
SM
MD
LG