Linkovi

Predstavnici vlasti najavljuju štrajk glađu kao protest zbog "nasilja opozicije"


Arhiva - Protesti u Beogradu

Nakon najave ministra odbrane Aleksandra Vulina da će stupiti u štrajk glađu zajedno sa 30 poslanika vladajuće stranke, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je u četvrtak da će povući isti potez.

"Da, obavestite o tome i Dragana Đilasa", rekao je Vesić za N1 zamoljen da prokomentariše informacije u medijima da će štrajkovati glađu.

"Večernje novosti" prenele su da im je potvrđeno da će ministar odbrane Aleksandar Vulin u petak početi štrajk glađu u Skupštini Srbije i da će mu se pridružiti oko 30 poslanika vladajuće većine u Skupštini, kao i da će istovremeno to učiniti i deo odbornika vlasti u Skupštini grada Beograda.

Na taj način, kako je naveo izvor "Novosti", oni žele da ukažu na "nasilje koje sprovode Boško Obradović, Dragan Đilas i Vuk Jeremić".

Predsedavajući Saveza za Srbiju i lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je Vulinov najavljeni štrajk glađu "nova provokacija" kao što je to bio plan vlasnika TV Pink Željka Mitrovića da demonstrante 13. aprila prati kamionom sa jakim ozvučenjem.

"Čemu te nove tenzije, mi ih spuštamo i pitamo gde je dijalog", rekao je Obradović gostujući na TV Vojvodina. Prema njegovim rečima, Vulin kaže da želi da spreči nasilje "koje ne postoji", a ljudi u svetu "neće verovati u kakvoj zemlji živimo".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG