Linkovi

Tramp: Moje zdravstveno stanje je "veoma dobro"


Iako je predsednik SAD na sistematski pregled otišao pre vremena, Bela kuća odbacuje spekulacije da mu je zdravlje ugroženo
Iako je predsednik SAD na sistematski pregled otišao pre vremena, Bela kuća odbacuje spekulacije da mu je zdravlje ugroženo

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da je njegovo zdravstveno stanje "veoma dobro" pošto je u subotu obavio prvi deo godišnjeg sistematskog pregleda. Međutim, pošto je Tramp poslednji put bio na sistematskom u februaru 2019, a ti pregledi se rade jednom godišnje, mnogi su doveli u pitanje njegovo zdravstveno stanje.

Tramp je, posle posete lekaru u centru "Volter Rid" blizu Vašingtona, na Tviteru napisao da je "Sve jako dobro (sjajno)".

Bela kuća je saopštila da je predsednik pregledan i da su rađene neke laboratorijske analize, prenosi Rojters.

"Očekujemo da će predsednik 2020. biti veoma zauzet, pa je iskoristio slobodan vikend u Vašingtonu da obavi jedan deo rutinskog godišnjeg pregleda u centru "Volter Rid", saopštila je portparolka Bele kuće Stefani Grišam.

Ona je rekla i da je predsednik obišao medicinsko osoblje i zahvalio im na tome što neguju ranjene pripadnike vojske, kao i da se sastao sa porodicom jednog vojnika koji je ranjen u Avganistanu.

"Predsednik se ni na šta ne žali"

Stefani Grišam tvrdi da Trampovo aktivno učešće u predizbornoj kampanji pokazuje da je njegovo zdravlje dobro.

"Predsednik je zdrav i energičan, ni na šta se ne žali, što pokazuju i njegova česta prisustva na mitinzima pred hiljadama Amerikanaca, nekoliko puta nedeljno".

Portparolka Bele kuće ipak nije govorila o rezultatima laboratorijskih analiza.

Predsednik Tramp je neočekivano posetio centar "Volter Rid", nekoliko meseci pre planiranog sistematskog pregleda, što je pokrenulo pitanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Stefani Grišam je na Tviteru takva pitanja ocenila kao "neodgovorna".

"Izgleda da je nekim ljudima i novinarima zabavno da spekulišu i šire neodgovorne i opasne glasine. Predsednik je proveo malo vremena sa porodicom ranjenog vojnika posle sistematskog pregleda", napisala je portparolka Bele kuće.

Bela kuća odlučuje koji će podaci o zdravstvenom stanju predsednika biti objavljeni.

Predsednik Tramp je poslednji put bio na sistematskom pregledu pre nepunih 9 meseci, u februaru 2019, i tada je saopšteno da je "dobrog zdravlja".

Tramp je poznat po tome da voli da jede hamburgere i šnicle i da ne voli da vežba. Zato se, u odnosu na sistematski pregled iz 2017, ugojio i prebacio indeks telesne mase u kategoriju "gojaznih".

XS
SM
MD
LG