Linkovi

Kon ipak ostaje u Kriznom štabu


Epidemiolog Predrag Kon, Foto: video grab
Epidemiolog Predrag Kon, Foto: video grab

Epidemiolog Predrag Kon ostaće član Kriznog štaba, potvrđeno je za Glas Amerike u Predsedništvu Srbije gde se doktor Kon sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kon će se, kako je najavljeno iz Predsedništva, obratiti na konferenciji u 15h.

Kon je prethodno na Fejsbuku najavio da je "vreme da se povuče i prepusti boljima da vode pandemiju" zbog situacije u Gerontološkom centru u Nišu gde je od koronavirusa obolelo 135 korisnika, uz tvrdnju da ga optužuju da je on glavni krivac za unošenje virusa u tu ustanovu.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao: Koliko vidim po Fejsbuku glavni 'krivac' za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. 'Ratove' neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje".

Navodni Fejsbuk post epidemiologa Kona u kojem najavljuje povlačenje
Navodni Fejsbuk post epidemiologa Kona u kojem najavljuje povlačenje

Ova Fejsbuk objava je obrisana sa profila Predraga Kona i nema potvrde o njenoj autentičnosti.

Predrag Kon nije odgovarao na pozive i sms poruke Glasa Amerike.

XS
SM
MD
LG