Linkovi

Poziv da se kazni Kelien Konvej zbog kršenja etičkih pravila


Kelien Konvej, savetnica predsednika SAD
Kelien Konvej, savetnica predsednika SAD

Američka Kancelarija za etička pitanja u vladi (OGE) preporučuje da Bela kuća istraži i razmotri kažnjavanje savetnice predsednika Trampa Kelien Konvej, zbog toga što je prekršila vladina etička pravila kada je javno reklamirala modnu liniju Ivanke Tramp, ćerke američkog predsednika.

Kancelarije je u pismu etičkim funkcionerima Bele kuće komentarisala situaciju kada je Konvej, u razgovoru sa TV mrežom Foks Njuz prošle nedelje, pozvala gledaoce da kupuju stvari iz modne linije Ivanke Tramp, pošto je robna kuća Nordstrom saopštila da više neće prodavati njene proizvode.

Nordstrom je objavio da je odluka bila zasnovana na padu prodaje, a ne na političkoj osnovi, a predsednik Tramp je posle te odluke na Tviteru kritikovao lanac robnih kuća.

Kelien Konvej je rekla da ima neke stvari iz Ivankine modne linije da će “je besplatno reklamirati”.

Direktor kancelarije Volter Šaub mlađi je u pismu Beloj kući naveo da je Kelien Konvej "jasno prekršila zabranu zloupotrebe službenogh položaja", a takođe je naglasio da je ono što je Konvej uradila gotovo potpuno poklapa sa primerom, koji se koristi tokom obuke etičkog ponašanja o tome šta ne treba činiti kada ste službenik Bele kuće.

XS
SM
MD
LG