Linkovi

Pajović: SDP prevario javnost


Darko Pajović, lider Pozitivne Crne Gore

Lider Pozitivne Crne Gore je kazao da se neistinama ne može sakriti činjenica da se SDP nakon najava o promjenama ponizno vratio Milu Đukanoviću.

Dogovor postignut prošlog vikenda o konstituisanju lokalne vlasti u Podgorici koga su postigli DPS premijera Mila Đukanovića i Socijal-demokratske partije, iznenadio je mnoge, a posebno koalicionog partnera SDP-a sa lokalnih izbora, Pozitivnu Crnu Goru.

Lider Pozitivne Crne Gore, koja je na majskim lokalnim izborima u Podgorici nastupila u koaliciji sa strankom vlasti, SDP-om, Darko Pajović rekao je danas da su SDP i njen predsjednik Ranko Krivokapić prevarili birače opozicije, koalicione partnere i cijelu crnogorsku javnost, pa i sebe.

On je kazao da se neistinama ne može sakriti činjenica da se SDP nakon najava o promjenama ponizno vratio Milu Đukanoviću.

Đukanović, pak, sada tvrdi da će se o svim važnim državno-političkim prioritetima morati usaglasiti sa svima, a posebno sa koalicionim partnerom.

Podsjetimo, na majskim izborima u Glavnom gradu, Đukanovićev DPS od 59 mandata osvojio je 29, što znači da mu je za formiranje vlasti bio potreban samo još jedan odbornik. Pronašao ga je u redovima koalicionog partnera sa državnog nivoa SDP-a čije objašnjenje o raskidu predizborne koalicije ELP sa Pozitivnom mnogima djeluje kao prevara birača:

“Nismo prevarili birače. Nismo mi krivi za nemogućnost opstanka ELP, nismo izazvali sukobe u Pozitivnoj i nismo mogli uticati na nosioca liste ELP (Dragana Bogojevića) da istraje u svom konceptu. Takođe, nismo mogli dobiti podršku za manjinsku upravu”, kazao je Krivokapić.

On je podsjetio da su članovi SDP-a u Podgorici prije tri godine napustili fotelje i koaliciju sa DPS-om, poštujući principe, kao i da će to ponovo uraditi, ako ne bude ostvarivan dogovor.

Analitičari, pak, tvrde da je time što je Socijaldemokratskoj partiji u Podgorici dala oko 20 odsto vlasti, iako u lokalnom parlamentu ima samo dva odbornika, Demokratska partija socijalista dugoročno vezala za sebe stranku Ranka Krivokapića.

Dogovor DPS-a i SDP-a u Podgorici, ‘povukao’ je za sobom i odluku o koaliciji ove dvije stranke u Baru, Bijelom Polju i Pljevljima, opštinama u kojima je lokalna vlast zavisila od ishoda pregovora u Glavnom gradu.

XS
SM
MD
LG