Linkovi

Najmanje 64 poginulih u požaru u trgovačkom centru u Rusiji, alarmi se nisu oglasili


Na ovoj fotografiji ruskog Ministarstva za vanredne situacije vidi se dim kako se diže iz višespratnog tržnog centra u sibirskom gradu Kemerovo, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve, Rusija, 25. mart 2018.

Uz alarme koji su ostali nemi i osoblje kojih nigde nije bilo, vatra u trgovačkom centru punom dece i njihovih roditelja prvog vikenda škole, broj poginulih u požaru u sibirskom gradu u istočnoj Rusiji porastao je na 64.

Vatra u tržnom centru "Zimska višnja" (Winter Cherry) u gradu udaljenom oko 3.000 kilomentara istočno od Moksve, ugašena je u ponedeljak ujutro nakon što je gorela tokom noći. Vatrogasci još uvek izvlače tela, dok se delovi zgrade i dalje puše. Neki mrtvi pronađeni su u bioskopu.

Šezdeset četiri smrtna slučaja potvrđena su nakon što su vatrogasci završili potragu kroz spratove mola, rekao je ministar za vanredne situacije Vladimir Pukov u televizijskom brifingu. Šest tela još uvek nije otkriveno. Pučkov nije odmah rekao koliko je dece među poginulima.

Državna agencija TASS ranije je izvestila da je 11 tela pronađeno u bioskopu u molu. Šopong centar otvoren je 2013. godine i takođe je imao zoo vrt za kućne ljubimce, dečji centar i kuglanu.

TASS javlja da je vatra započela na najvišem spratu zgrade, ali da uzrok nije za sada poznat. Započeta je i kriminalistička istraga.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG