Linkovi

Potraga za osumnjičenim napadačem iz Berlina


Nemačka policija traga za Tunižaninom koji je osumnjičen za učešće u napadu kamionom u Berlinu u ponedeljak uveče.

U sredu je objavljena poternica za građaninom Tunisa, Anisom Amrijem, koji je rođen u gradu Gazi. Kako se navodi, u prošlosti je koristio najmanje šest različitih imena i tri različite nacionalnosti a smatra se naoružanim i opasnim.

Nemačke vlasti takođe su objavile dve fotografije osumnjičenog, koga opisuju kao muškarca prosečne visine i težine, crne kose i smeđih očiju. Policija trenutno traga za njim širom Evrope i po državama zone Šengena. Drugi čovek, Pakistanac koji je uhapšen posle napada, oslobođen je zbog nedostatak dokaza. Posle brifinga sa bezbednosnim zvaničnicima, ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazier izjavio je da je policija identifikovala Amrija kao novog osumnjičenog ali je naglasio da je u pitanju “osumnjičeni a ne nužno i izvršilac napada.”

Dok je De Mazier odbio da potvrdi medijske izveštaje o Amrijevim vezama sa islamističkim ekstremističkim grupama, poslanik Stefan Mejer iz Demohrišćanske stranke kancelarke Angele Merkel, izjavio je da je osumnjičeni bio pod policijskim nadzorom već neko vreme.

Policija trenutno traga za novim osumnjičenim širom Nemačke kao i po zemljama zone Šengena.

XS
SM
MD
LG