Linkovi

Uhapšena zbog "scene oko oraha"


Čo Huna, bivša potpredsednica Korean Erlajnza, dolazi u sudnicu u Seulu 30. decembra 2014.
Čo Huna, bivša potpredsednica Korean Erlajnza, dolazi u sudnicu u Seulu 30. decembra 2014.

Južnokorejske vlasti uhapsile su bivšu zvaničnicu aviokompanije Korean Er koja je izazvala lavinu kritika napravivši scenu zbog načina na koji joj je osoblje aviona poslužilo orahe.

Južnokorejske vlasti uhapsile su bivšu zvaničnicu aviokompanije Korean Er koja je izazvala lavinu kritika žaleći se zbog načina na koji joj je osoblje aviona poslužilo orahe.

Heder Čo, ćerka izvršnog direktora Korean Erlajnza, privedena je u Seulu pod optužbom da je ugrozila bezbednost u avionu. Čo je 5. decembra prinudila posadu da se avion vrati na gejt u Njujorku kako bi sa njega sišla stjuardesa koja joj je poslužila orahe u pakovanju umesto na tanjiru.

Kako se navodi, ona je takodje naterala stjuardesu da klekne pred njom i više puta joj pritisnula u glavu oštru ivicu priručnika za posadu. Neki Južnokoreanci vide 40-godišnju Heder Čo kao razmaženu, korporativnu “princezu” a mediji njene postupke nazivaju “incidentom gneva oko oraha”.

Ona je već podnela ostavku na poziciju potpredsednice Korean Era. Tužilaštvo navodi da bi mogla da bude optužena za nasilje tokom leta i promenu putanje aviona. Još jedan zvaničnik Korean Era je priveden zato što je navodno pokušao da zataška incident.

XS
SM
MD
LG