Linkovi

Postavljena spomen ploča Oliveru Ivanoviću


Spomen ploča Oliveru Ivanoviću
Spomen ploča Oliveru Ivanoviću

Rukovodstvo Građanaske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" u znak sećanja na Olivera Ivanovića postavilo je spomen ploču ispred sedišta stranke, na mestu gde je pre oko mesec i po dana ubijen. Otkrivanju spomen ploče prisustvovali su pojedini članovi Ivanovićeve porodice, kao i stranačke kolege i prijatelji.

"Moram da izdržim, jer ako pokleknem, priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije" - citat je Olivera Ivanovića uklesan na spomen ploči na kojoj se nalazi i njegova slika i datum ubistva. Ploča je postavljena ispred sedišta stranke gde je Ivanović ubijen.

"Sve o čemu je govorio moj otac, napisano je na ovoj ploči", rekao je Nikola Ivanović sin Olivera Ivanovića.

Ploča je otkrivena pred četrdesetodnevni pomen, a okupljeni su položili cveće i palili sveće.

"Danas smo se okupili da postavimo spomen ploču Oliveru Ivanoviću, koja će nas podsećati, ne samo nas prijatelje, nego i ceo ovaj grad na gnusni zločin koji se desio nad njim i njegovom ubistvu", kazao je Dejan Nedeljković prijatelj ubijenog Ivanovića.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je lider SDP Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka". Za sada još nije otkriveno ko ga je ubio.

"Iskreno se nadam da ćemo dočekati tu pravdu. Evo 40 dana je prošlo od kako je Oliver u centru Mitrovice, u sred bela dana ubijen. Nažalost, još uvek nemamo imena ubice i nalogodavaca, ali moramo da verujemo u pravdu, jer kao što sam i ranije rekao – ovaj grad, ovaj narod, ne mogu dalje. Ne možemo očekivati bolje sutra, neće biti perspektive za našu decu, ako ne otkrijemo ubice i nalogodavce Olivera Ivanovića", kazao je Dragiša Milović odbornik u Skupštini opštine Zvečan.

Olivera Ivanovića u kovčegu sa Kosova je ispratilo nekoliko hiljada ljudi.

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

XS
SM
MD
LG