Linkovi

Poštanska služba ulazi u virtuelni i digitalni svet


Iako Američka poštanska služba dostavlja blizu 46 odsto ukupne svetske pošte, konkurencija svakog dana raste. Rešenje ovog problema poštanska služba vidi u tehnologiji, odnosno korišćenju virtuelne i izmenjene realnosti u kombinaciji sa elektronskom poštom.

Od imejlova, preko tekstualnih poruka do onlajn kupovine i dostava narednog dana – upotrebom nove tehnologije kompanije se konstantno takmiče da pridobiju vašu pažnju.

“Bilo da uključite vaš televizor ili kompjuter ili vam na kućnu adresu stignu osobe sa različitim proizvodima ili uslugama postajete deo trke za vreme i energiju potrošača”, kaže Dejvid Rupert iz Poštanske službe SAD.

Poštanska služba takođe želi da postane deo te trke i privuče pažnju svojih mušterija. Jedan od načina je slanje virtuelne pošte kroz servis takozvanog “Informisanja o dostavi”

“Informisanje o dostavi je način da svakog dana dobijete digitalne fotografije vase pošte. Dakle, ovo je moje poštansko sanduče. Ovo je sva pošta koja je trebalo da stigne. Svakog jutra u devet sati dobijem obaveštenje na privatni email.”

Mnogo pomaže kad znate unapred šta vam stiže, naročito osobama kojima je poštansko sanduče u pošti i ne mogu svaki dan da provere prispele pošiljke.

“Ukoliko primim važnu pošiljku i potrebno je da dođem odmah – doći ću. Ako ne, onda ću doći regularnim danima”, ističe stanovnik Los Anđelesa Karlos Flores.

Pošta pokušava da reklamni materijal, često okarakterisan kao neželjena pošiljka, učini atraktivnijim koristeći tehnologiju izmenjene ili virtuelne realnosti.

„Koristeći svoje telefon možete stupiti u interaktivnu komunikaciju sa digitalnom poštom“, objašnjavanja Dejvid Rupert.

U stvari, bilo kojim povezanim mobilnim uređajem možete skenirati reklamni materijal, koristeći specijalni kod i na taj način ga oživeti, bilo kroz izmenjenu stvarnost kao što smo uradili sa ljutim sosom ili virtuelne stvarnosti koristeći VR naočare isporučene mušteriji. Reakcije stanovika Los Anđelesa su različite.

“Nije sva neželjena pošta suvišna. Možete pronaći i korisnih stvari. To je dobra ideja. Videćemo kako će čitava stvar ispasti.”

“Za neke bi to mogla biti zabavna stvar, ali lično nemam nikakve koristi od toga.

Američka poštanska služba saopštila je da će usvojiti prednosti digitalnog i virtuelnog sveta kako bi nastavila da bude važan činilac među potrošačima u svetu neprestane tehnološke inovacije.

XS
SM
MD
LG