Linkovi

"Poreska reforma neophodna, Kongres da brzo deluje"


Predsednik SAD Donald Tramp

Predsednik Donald Tramp pokušava da podstakne Kongres da što pre reformiše američki poreski sistem, iako još nije predstavio plan za najavljenu reformu.

Tramp je na Tviteru poručio članovima Kongresa da su, u svetlu razaranja koje su prouzrokovali uragani Harvi i Irma, poreske olakšice i reforma "potrebniji nekog ikada". "Napred Kongresu, napred", tvitovao je predsednik.

U odvojenom tvitu, napisao je da će uskoro početi proces usvajanja "najvećeg paketa za poreske olakšice i reformu u istoriji zemlje i da bi Kongres trebalo brzo da deluje".

Tramp je u Beloj kući u utorak večerao sa nekoliko senatora, među kojima su i tri demokrate za koje se Bela kuća nada da će se pridružiti republikanskoj većini i podržati poreske izmene. Administracija je saopštila da je sastanak bio veoma produktivan i da su poreske olakšice, naročito one namenjene srednjoj klasi, ključne za ekonomski rast i prosperitet.

Članovi Trampovog kabineta nadaju se da će za nedelju objaviti poreski plan i da će ga Kongres odobriti do kraja godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG