Linkovi

Molitva za planetu Zemlju


Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja obeležio je danas prvi katolički "Svetski dan molitve za planetu Zemlju".

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja obeležio je danas prvi katolički "Svetski dan molitve za planetu Zemlju" kako bi skrenuo pažnju na planetarni problem globalnog zagrevanja planete Zemlje, pred ključni samit Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama.

Papa Franja je podsetio kongregaciju u crkvi Svetog Petra da su sva bića došla iz Božjih ruku.

Današnji dan, 1. septembar, ujedno je i datum kada pravoslavni hrišćani obeležavaju dan zaštite prirodne sredine, što je još jedan pozitivan simbol u odnosima istočnog i zapadnog ogranka hrišćanske vere.

Papa Franja je tokom molitve rekao da će današnji dan, koji će obeležavati sve katoličke eparhije na svetu, pružiti katolicima šansu da se zahvale Bogu za njegovo delo, koje je ostavio nama da se staramo o njemu, i da se mole za Božju pomoć u zaštiti bića i oprost greha počinjenih protiv planete na kojoj živimo.

Papa je ranije istakao kako želi da inicijative Rimokatoličke crkve utiču na učesnike samita Ujedinjenih nacija zakazanog za decembar u Parizu, čiji je cilj uspostavljanje globalnog sporazuma za borbu protiv klimatskih promena.

XS
SM
MD
LG