Linkovi

Politički predstavnici Preševske doline traže da budu uključeni u pregovore Srbije i Kosova


Arhiva - Preševo, Srbija.

Politički predstavnici Preševske doline zatražili su od Evropske unije i predsednika Kosova Hašima Tačija da se pitanje te oblasti uvrsti u dijalog o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije.

Portal koha.net javio je u nedelju da su predsednik Nacionalnog saveta Albanaca, Ragmi Mustafa, poslanik u Skupštini Srbije Fatmi Hasani i gradonačelnik Bujanovca Šaip Kamberi u zajedničkom pismu EU i predsedniku Kosova zatražili da se pitanje statusa Preševske doline uvrsti u dnevni red i da oni budu deo delegacije Kosova.

"Budući da smo deo spora izmedju Kosova i Srbije, pitanje Preševske doline treba da bude deo njegovog rešenja. Stoga mi zahtevamo uključivanje pitanja Preševske doline u finalnu fazu dijaloga ", kaže se u pismu.

Pitanje uključivanja Preševske doline u dijalog Beograda i Prištine prvi je pokrenuo predsednik Kosova Hašim Tači, za šta je dobio podršku političkih predstavnika doline. To je kasnije imalo za posledicu otvaranje pitanja razmene teritorija kao dela konačnog sporazuma.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG