Linkovi

Incident ispred ukrajinske ambasade u Londonu


Londonska policija otvorila je vatru ispred ukrajinske ambasade, pošto je jedan muškarac svojim autom udario u parkirani, prazni automobil ambasadora Ukrajine najmanje dva puta, pre nego što je uhapšen, saopštili su zvaničnici.

Niko nije povređen u incidentu koji se dogodio u subotu ujutru, ispred zgrade ambasade u zapadnom delu Londona, Holand Parku. Policija ne tretira događaj kao teroristički čin, saopštila je policija.

Ambasada je sapštila da je osumnjičeni namerno udario u prazno vozilo ambasadora parkirano ispred zgrade. Osoblje ambasade odmah je pozvalo policiju koja je blokirala auto osumnjičenog.

"Uprkos prisustvu policije, muškarac je ponovo udario u auto ambasadora. Policija je bila primorana da otvori vatru na vozilo napadača".

Policija je pozvana nešto pre 10 sati ujutru sa izveštajima da je jedan automobil udario u nekoliko vozila na ulici. Kako je saopšteno, vozač je "krenuo i ka policajcima."

Policija je pucala i upotrebila "tejzere", vozilo je zaustavljeno a napadač, muškarac u četrdesetim godinama, je uhapšen. Prebačen je u bolnicu iz predostrožnosti ali nije povređen,

XS
SM
MD
LG