Linkovi

Upucana dvojica policajaca u Fergusonu


Policijska stanica u Fergusonu, 12. mart 2015.
Policijska stanica u Fergusonu, 12. mart 2015.

Policajci su upucani za vreme demonstracija ispred policijske stanice u gradiću u kojem je prošlog avgusta beli policajac usmrtio nenaoružanog Afroamerikance, Majkla Brauna.

Dvojica policajaca upucana su u noći između srede i četvrtka u Fergusonu u državi Mizuri za vreme demonstracija ispred policijske stanice. Policija još uvek traga za počiniocima.

Demonstranti su se okupili ispred policijske stanice nekoliko sati pošto je šef policije podneo ostavku posle objavljivanja izveštaja Sekretarijata za pravosuđe u kojem je policija Fergusona optužena za rasnu diskriminaciju.

Šef policije okruga Sent Luis, Džon Belmar kaže da policajci rade u rizičnim uslovima.

"Jedini pucnji za koje znamo da su ispaljeni, ispaljeni su preko puta ulice, drugim rečima policajci su stajali tamo i upucani su samo zbog toga što su policajci", rekao je Belmar.

On je dodao da je jedan od njegovih policajaca upucan u rame, a drugi, iz obližnjeg grada, u lice.

Jedan fotograf tvrdi da je bio prisutan za vreme incidenta.

"Videli smo vatru iz pištolja na kraju ulice. Svi smo se sagli i tada smo videli da je upucan policajac koji je stajao odmah pored nas", ispričao je Bredli Rejford, fotograf.

Šef policije Belmar potvrdio je da su obojica policajaca bili pri svesti kada su primljeni u lokalnu bolnicu, ali da su povrede “vrlo ozbiljne”. Ipak, navodi se da će policajci preživeti.

Šef policije Fergusona, Tomas Džekson podneo je ostavku u sredu, sedam meseci pošto je beli policajac ubio nenaoružanog Afroamerikanca, Majkla Brauna, tokom rasprave na ulici prošlog avgusta.

XS
SM
MD
LG