Linkovi

Pokradeni članovi Dečje filharmonije tokom koncerta


Sa koncerta Dečje filharmonije u Sava centru “Novogodišnja simfonija”, Foto: Facebook, Ljubiša Jovanović
Sa koncerta Dečje filharmonije u Sava centru “Novogodišnja simfonija”, Foto: Facebook, Ljubiša Jovanović

Članovi Dečje filharmonije pokradeni su tokom koncerta u Sava centru koji je održan u nedelju uveče pod nazivom “Novogodišnja simfonija”.

‪Direktor Dečije filharmonije Ljubiša Jovanović je na svom Fejsbuku napisao da je deci iz garderobe, odnosno iz njihovih novčanika, ranaca i džepova, ukraden novac.

I sve bi to bilo lepo, da neko nije tokom koncerta pokrao velikom broju dece novac iz džepova, novčanika iz garderobe! E u takvoj zemlji mi živimo!! Ogorčen sam, rastužen, umesto radosti i sreće! Gorak ukus u ustima!” naveo je Jovanović.

On je takođe naveo i da nije mogao da spava protekle noći, “na žalost ne zbog radosti zbog fantastičnog koncerta, već od silne tuge i ljudske povredjenosti”.

"Nekom koja stotina dinara od džeparca, drugima po nekoliko hiljada od karata za prevoz koji im je nadoknađen. Najpotresniji je trag na dušama te naše dece, njihova zaprepašćenost, zbunjenost, neverica u očima. Njima je sinoć ukraden deo srca, bića, čistote", napisao je Jovanović.

Kako je naveo, slično se dogodilo i prilikom održavanja drugih koncerata.

"Neophodno je da se sinhronizacijom akcijom obezbeđenja i rukovodstva Sava Centra deci nadoknadi svaka para. Moramo im vratiti poverenje u ljudskost, poverenje u ono što mi svi radimo. Moramo pokazati deci da smo dostojni njihove mladosti i unutrašnje lepote, ne smemo zažmuriti nad nečijom nebrigom, nemarom i mogućnošću da proces vaspitavanja mladih bude podvrgnut ruglu na ovakav način", napisao je Jovanović.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG