Linkovi

Pojedini antivakseri u Srbiji privođeni na saslušanje


Mediji prenose da je četvoro antivaksera saslušano, pa pušteno na slobodu
Mediji prenose da je četvoro antivaksera saslušano, pa pušteno na slobodu

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju" Jovana Stojković i još nekoliko članova tog pokreta saslušani su u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu zbog iznošenja lažnih tvrdnji o vakcinama i vakcinaciji, piše N1.

RTS prenosi da su ispitane četiri osobe i puštene da se brane sa slobode.

Dvoje službenika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su jutros pretresli stan Jovane Stojković uz sudski nalog, zbog širenja straha i panike. Njen suprug je interakciju sa policijom snimao i uživo prenosio na Fejsbuk stranici.

Ona je nakon toga saslušaja u tužilaštvu i puštena na slobodu.

Grupa ljudi koja se kasnije tokom dana okupila da joj pruži podršku, prošetala je od Pionirskog parka do RTS-a, prenosi Fonet.

Pridružila im se i Stojković koja je rekla da je "sprovedena velika akcija vlasti kojoj se Belivuk šetao, kao i da se nijedna reč koju su govorili nije čula na RTS, da su prikrivali istinu". Ona je optužila medije da šire paniku i zastrašuju jer "svaki dan prenose da ćemo umreti ako se ne vakcinišemo".

Jovana Stojković, koja je inače psihijatar, na zvaničnoj Fejsbuk stranici pokreta "Živim za Srbiju" prenosila je informacije da je pandemija "paravan za uvođenje totalne kontrole sveta" i iznosila sumnje u vakcine i vakcinaciju.

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da su MUP i Tužilaštvo privodiili na saslušanja u skladu sa svojim nadležnostima propisanim zakonom, navodi se u saopštenju ministarstva.

Popović je navela da "svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi".

Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP u borbi protiv svih oblika kriminala, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG