Linkovi

Pojačano obezbeđenje širom sveta pred doček Nove godine


Policija na Tajms Skveru u Njujorku 2015.
Policija na Tajms Skveru u Njujorku 2015.

Hiljade policajaca, pripadnika vojske I službi bezbednosti biće raspoređeno u gradovima širom sveta kako bi se osigurala bezbedna proslava Nove godine.

U Njujorku na Tajms skveru, gde se tradicionalno čeka Nova godina, najavljuje se dva miliona ljudi. Saopšteno je da će kontrola biti dvostepena, na ulicama će biti I specijalno obučeni psi, a pojedine ulice će biti zatvorene.

U Las Vegasu će slavlje obezbeđivati 300 pripadnika Nacionalne garde I 1500 policajaca. Očekuje se da će u tom gradu Novu godinu dočekati 300 000 ljudi.

Na ulicama Londona, kao I na metro stanicama, biće rekordan broj naoružanih policajaca I pasa. Policija je saopštila da nema saznanja o specifičnim pretnjama. Glavni događaji će biti ograđeni I metalnim prstenovima I barikadama, a procenjuje se da će napolju biti pola miliona ljudi.

U svim većim gradovima u Nemačkoj, poput Berlina, Minhena, Hamburga I Kelna, biće pojačano prisustvo policije.

Nakon napada na koptsku crkvu u blizini Kaira, vlasti u Egiptu najavile su pojačano obezbeđenje za Novu godinu I pravoslavni Božić.

U Istanbulu je pred proslavu Nove godine uhapšeno 120 ljudi koji su osumnjičeni da su povezani sa Islamskom državom. Nadležni najavljuju da će udvostručiti broj policajaca na ulicama. U Istanbulu se, u novogodišnjoj noći 2016/2017, dogodio teroristički napad u noćnom klubu u kojem je poginulo 39 osoba.

XS
SM
MD
LG