Linkovi

Pogođen napadač na policajca ispred Notr Dama


Francuska policija na mestu pucnjave blizu katedrale Notr Dam.
Francuska policija na mestu pucnjave blizu katedrale Notr Dam.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom saopštio je da je muškarac koji je čekićem napao francuskog policajaca ispred katedrale Notr Dam u Parizu vikao “Za Siriju”.

Kolom je reporterima ispred katedrale naveo da je kod napadača pronađena lična karta i da je u pitanju alžirski student čije ime nije navedeno.

Jedinica za borbu protiv terorizma pokrenula je istragu napada koji se dogodio dok su policajci patrolirali šetalištem ispred katedrale koja je pariska turistička atrakcija.

Policajac je pogodio muškarca koji je napao njegovog kolegu čekićem. Povređeni policajac je u stabilnom stanju, saopštio je Kolom. On je dodao da su kod napadača takođe pronađeni kuhinjski noževi, što je nagoveštaj trenda terorističkih napada “bilo kojim sredstvom koje im se nađe pri ruci.” Francuski ministar dodao je da je napadač delovao samostalno, odnosno nije imao pomagače. Kolom je takođe najavio da će evropski ministry unutrašnjih poslova uskoro sastati da bi razmotrili kako da bolje koordinišu razmenu obaveštajnih podataka u borbi protiv terorizma.

XS
SM
MD
LG