Linkovi

Sindikalci isterali vlasnike Željezare


Željezara Nikšić krajem godine slavi 60. godina postojanja
Željezara Nikšić krajem godine slavi 60. godina postojanja

Članovi Izvršnog odbora Sindikata Željezare ušli su danas u upravnu zgradu kompanije i istjerali iz nje predstavnike većinskog vlasnika, holandsko-engleske kompanije “MMS”, sa obrazloženjem da ih „više ne smatraju vlasnicima Željezare“.

Na protestnom skupu objašnjeno da radnici više ne žele da razgovaraju sa vlasnicima već jedino sa predstavnicima Vlade Crne Gore i najavljena je radikalizacija protesta.

“Hoćemo da se tučemo sa onima koji hoće da uvedu stečaj u Željezaru i Boksite. Ako Željezara ne radi, ako se ne primaju plate i nastavi pritisak na nas da idemo iz fabrike –hoćemo da se borimo, hoćemo da se bijemo!” rekao je pred okupljenim radnicima Janko Vučinić, predsjednik sindikata Željezare.

On je, osim protjerivanja predstavnika holandsko-engleske kompanije “MMS”, najavio i mjere protiv Vlade ukoliko se zaista sprovede u djelo ideja o stečaju u Željezari.

Predstavnici vlasnika su napustili upravnu zgradu Željezare.

Za sjutra je zakazano novo protetstno okupljanje radnika koji se nadaju da će ipak doći do dogovora sa Vladom Crne Gore oko revitalizacije Željezare.

Povodom današnjeg upada radnika Željezare Nikšić u upravnu zgradu kompanije, Ministarstvo ekonomije podsjeća da takav vid ugrožavanja privatnog vlasništva nosi krivične sankcije, kao i da eventualne posljedice koje mogu proizaći iz takvog čina - snose organizatori protesta.

XS
SM
MD
LG