Linkovi

Eksplozija u Podgorici


Eksplozija u podgoričkom naselju Blok pet
Eksplozija u podgoričkom naselju Blok pet

Šest automobila je potpuno uništeno ili oštećeno u jakoj eksploziji koja se nešto ispred podneva dogodila u podgoričkom naselju Blok pet

To je samo još jedan u seriji incidenata koji se u poslednje vrijeme dešavaju u Crnoj Gori

U podgoričkom naselju Blok V se oko 11.45 začula snažna eksplozija na parkingu ispred prvih zgrada u tom dijelu grada. Eksplozija se dogodila na pedesetak metara od vrtića.

Iz Uprave policije saopšteno da se u 11 sati i 50 minuta dogodila detonacija u kojoj je zapaljen automobil Audi A8 a oštećena su još četiri vozila. Na parkingu je, ipak, gorjelo šest automobila, nakon što je jedno vozilo dignuto u vazduh eksplozijom. Tri vozila su potpuno izgorjela, a tri djelimično.

Naseljem se proširio veliki dim, a vatrogasna kola su nakon intervencije ugasila požar. Prvi podaci policije ukazuju da je eksploziv bio izuzetno velike razorne moći. Eksploziv je postavljen ispod sivog audi karavana koji je u vlasništvu Podgoričanina Milana Vujotića, javili su mediji. Oko stotinu građana okupilo se oko mjesta gdje policija obavlja uviđaj.

Ovo je još samo jedna u nizu eksplozija koje se u posljednje vrijeme dešavaju u glavnom gradu Crne Gore ili na primorju. Zbog učestalih ubistava, napada na starije osobe, eksplozija i pljačke pošta i maloprodajnih objekata, među građanima vlada nesigurnost i strah.

Počinioci se uglavnom rijetko otkriju, a obično se ispostavi da su motiv obračuna poput današnjeg, neizmirene novčane obaveze, odnosno dugovanja.

XS
SM
MD
LG