Linkovi

Počinje Dejvis Kup u Ajdahu


Prijateljsko rukovanje Džona Iznera i Novaka Đokovića posle današnjeg žreba
Prijateljsko rukovanje Džona Iznera i Novaka Đokovića posle današnjeg žreba

Prvog dana četvrtfinalnog duela najpre Novak Đoković igra protiv Džona Iznera, a zatim Viktor Troicki protiv Sema Kverija

Duelom između najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i “drugiog reketa” SAD Džona Iznera, u Bojsiju, u saveznoj državi Ajdaho, danas počinje četvrtfinalni meč Svetske grupe Dejvis Kupa.

Odlukom žreba, drugi meč prvog dana takmičenja u "Tako Bel Areni" igraće najbolje rangirani Amerikanac na ATP rang-listi Sem Kveri i - zbog izostanka Janka Tipsarevića - za ovu priliku “drugi reket” Srbije Viktor Troicki.

Biće to repriza jedinog susreta ove dve selekcije, pre tri godine u Beogradu, kada je Srbija na šljaci, pobedila SAD sa 3:2, na putu do najvećeg uspeha u ovom takmičenju – osvajanja titule pobedom nad Francuskom u Beogradskoj Areni.

Drugog dana duela u Bojsiju, igraće se dublovi, a Srbiju bi – prema današnjoj najavi – protiv najboljeg dubla sveta brace Majka i Boba Brajana trebalo da predstavljaju Nenad Zimonjić I Ilija Bozoljac. Selektori međutim, imaju pravo da promene sastave sve do sat vremena pre početka meča.

Poslednjeg dana, najpre igraju najbolji igrači sve selekcije – Novak Đoković i Sem Kveri, posle čega sledi duel Viktora Troickog i Džona Iznera.

Pobednik meča između SAD i Srbije u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Kanade i Italije. U eventualnom duelu sa Kanadom, Srbija bi bila domaćin, dok bi u slučaju pobede Italije u Vankuveru, Đoković i ostali i treći put ove godine igrali u gostima.
XS
SM
MD
LG