Linkovi

Počelo suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice


Sud u Podgorici

U Podgorici je počelo suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši koji je optužen na za zloupotrebu službenog položaja. Mugoša, koji ne želi da odgovara na pitanja Tužilaštva, kazao je da ne priznaje krivično djelo koje mu se stavlja na teret optužnicom. Bivši gradonačelnik, koji je jedini optuženi u ovom slučaju, se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona evra.

Iznoseći svoju odbanu, Mugoša je rekao da mu se ovim postupkom “nedvosmisleno želi nanijeti politička, lična, porodična i profesionalna šteta, ali i moralna diskreditacija uz nezaobilaznu medijsku satanizaciju”.​

"Zato je moja obaveza da se svim pravnim sredstvima borim za pravo i pravdu i odbranu časti i ugleda'', rekao je Mugoša na suđenju. On je saopštio da postoje “lični motivi” upereni protiv njega, te da on nije donosio odluke jer nije bio ovlašćen za to.

On je dodao da će dokazati da nije kriv.

Mugoša nije želio da odgovara na pitanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i tužiteljke Ljiljane Lakić. On je podsjetio da je krivična prijava, za isto djelo, protiv njega već tri puta odbačena i da je to za odbranu veoma bitno.

Miomir Mugoša, visoki funkcioner DPS-a, optužnicom se tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine. Bivši gradonačelnik, koji je jedini optuženi u ovom slučaju, se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona evra.

Inače, Glavni grad se kao oštećeni, nije pridružio krivičnom gonjenju Mugoše.

Nastavak suđenja zakazan je za 3. jul kada će biti saslušani svjedoci.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG