Linkovi

Počela debata o imigraciji, Tramp traži dogovor


Zgrada američkog Kongresa

Predsednik Donald Tramp pozvao je članove Kongresa da pronađu rešenje za problem imigracione reforme, ističući da brzo ističe rok za zaštitu mladih ilegalnih imigratana koji su u Sjedinjene Države dovedeni kao deca.

"Republikanci žele dogovor i demokrate kažu da to žele. Zar ne bi bilo izvanredno kako bi konačno, posle toliko godina, mogli da rešimo problem DACA-e. Ovo će biti naša poslednja šansa, nikada više neće biti druge", tvitovao je Tramp.

Trampova administracije je prošle godine odlučila da ukine program DACA koji je mlade imigrante privremeno štitio od deportacije.

Članovi Kongresa prethodno su gotovo jednoglasno glasali o početku sveobuhvatne rasprave o imigracionoj reformi, dok su se istovremeno prisutne unutar-partijske razlike o konačnom rešenju.

Lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel je možda dao ton debati uputivši izazov demokratama.

"Vreme je da razgovaramo i da nađemo prihvatljivo rešenje. Rešenje koje bi prihvatili i Senat i Predstavnički dom i koji će potpisati predsednik."

"Sada nije ni vreme ni mesto za reformu celokupnog pravnog sistema imigracije. Ovo je momenat za delimično rešavanje problema i svu energiju treba usmeriti u pronalaženje prihvatljivog rešanja", uzvratio je lider demokrata u Senatu Čak Šumer.

I dok se očekuje početak rasprave, koja nema vremenskih ograničenja, približava se 5. mart, rok koji je Tramp dao Kongresu da reši problem mladih ilegalnih imigranata.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG