Linkovi

U požaru u Kovid bolnici u Severnoj Makedoniji 14 mrtvih, 12 teško povređenih


Izgorela montažna kovid bolnica u Tetovu
Izgorela montažna kovid bolnica u Tetovu

U požaru u kovid bolnici u Tetovu, Severnoj Makedoniji, poginulo je 14 osoba, a 12 je teško povređeno, potvrdio je tamošnji ministar zdravlja Vinko Filipče.

U trenutku izbijanja požara u bolnici se nalazilo 26 pacijenata. Među stradalima nema medicinskog osoblja.

"U bolnici u Tetovu se nalazi 12 pacijenata sa povredama opasnim po život", napisao je Filipče na Tviteru.

Premijer Zoran Zaev je objavio da je požar izazvala eksplozija i da je istraga u toku. Lokalni mediji preneli su da je moguće da je eksplodirala boca sa kiseonikom.

Sašo Trajčevski, zamenik komandira tetovske protivpožarne jedinice, izjavio je da su plameni jezici bili ogromni, preneo je Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da je u 21:02 sati prijavljeno da gori modularna bolnica u Medicinskom centru Tetovo, da su ekipe stigle na lice mesta za tri do četiri minuta, sa sedam vozila i više od 30 vatrogasaca.

"Kada su ekipe stigle sve je bilo u plamenu, unutrašnjem, ne spoljašnjem”, dodao je. Požar je, prema njegovim rečima, ugašen u 21:45 sati.

Požar u kovid bolnici u Tetovu
Požar u kovid bolnici u Tetovu

Tetovo, naseljeno pretežno Albancima, ima jednu od najvećih stopa zaraženih koronavirusom u Severnoj Makedoniji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Predsednik Srbije je izjavio saučešće porodicama stradalih i ponudio pomoć.

„Građani Srbije su u bolu zajedno sa ljudima u Tetovu. Spremni smo da pružimo svaku bratsku pomoć, jer u ovoj tragediji građani Makedonije nisu sami“, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG