Linkovi

Oskar Pistorijus optužen za ubistvo


Olimpijac Oskar Pistorijus i njegova devojka Riva Stinkemp smiljeni u Johanesburgu 26. januara 2013.
Olimpijac Oskar Pistorijus i njegova devojka Riva Stinkemp smiljeni u Johanesburgu 26. januara 2013.

Južnoafrički “olimpijac” i “paraolimpijac” Oskar Pistorijus uhapšen je pod optužbom da je ubio svoju devojku u svojoj kući u Pretoriji.

Južnoafrički “olimpijac” i “paraolimpijac” Oskar Pistorijus uhapšen je pod optužbom da je ubio svoju devojku u svojoj kući u Pretoriji. Njegovo hapšenje u vezi sa smrću manekenke Rive Stinkemp šokiralo je zemlju u kojoj je Pistorijus – nacionalni heroj.

Oskar Pistorijus bio je prvi čovek sa obe amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama. Mnogima je ostao u sećanju potresni trenutak kada je razmenio broj svog atletskog dresa sa čovekom koji ga je pobedio u trci na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.
.
Medjutim, jutros je svet obišao sasvim drugačiji snimak čoveka poznatog pod nadimkom “Blejd Raner", koji je uhapšen i optužen za ubistvo svoje devojke, manekenke Rive Stinkemp.

30-godišnja Stinkemp nedavno se pojavila na naslovnoj stranici magazina FHM, a trebalo je i da učestvuje u jednom "rialiti" programu. Međutim, rano jutros je pronadjena mrtva u Pistorijusovoj kući, pogođena sa četiri metka.

Policija nije mogla da potvrdi motiv ubistva, ali je navela da to nije prvi put da su nasilni incidenti prijavljeni u kući slavnog sportiste.

Mashadi Motsogi je bila Rivina prijateljica.

"Uvek je bila spremna da vas sasluša, posavetuje, ovo je potpuno nestvarno… Bila je divna osoba”.
.
Stinkemp je juče “tvitovala” kako je uzbuđena zbog Dana zaljubljenih, pitajući svoje pratioce šta pripremaju za svoje voljene. Kasnije je dodala: “To treba da bude dan ljubavi za sve. Živeo Dan zaljubljenih”.

Oskar Pistorijus provešće noć u pritvoru, a sutra ujutru će se pojaviti pred sudom. Južnoafrička policija je najavila da će se protiviti zahtevu njegovih advokata da bude pušten pod kaucijom.
XS
SM
MD
LG