Linkovi

I posle 16 godina ubice na slobodi


Danas se navršava 16 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću Panda u Peći. Ubice još uvek nisu pronađene, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je krajem prošle godine da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

Porodice ubijenih pozivaju Vučića da im kaže šta zna o ubistvu dečaka, a parastos ubijenima služen je u Pećkoj Patrijaršiji.

Nakon parastosa članovi porodica Trifović i Radević, koji trenutno žive u Crnoj Gori, obišli su pećko groblje gde su sahranjena šestorica srpskih mladića i zapalili sveće na grobove ubijenih. Opelo je obavio jerej pećki Bojan Jevtić.

14. Decembra 1998. godine u kafić Panda ušla su dvojica maskiranih napadača koji su otvorili rafalnu paljbu iz automatskog oružja i usmrtili šestoricu mladića

“Ko je taj monstrum koji je mogao da ispali tolike rafale u njih, 43 čaura su na licu mesta izbrojali. Znam da je u mog sina, koji je prvi poginuo ispaljeno 10 metaka”, rekla je za Glas Amerike Milena Radević majka ubijenog Ivana Radevića.

Ubice šestorice dečaka još uvek su nepoznate, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je krajem prošle godine da ima mnogo strašnih stvari sa kojima će Srbija morati da se suoči, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda 1998. godine, za koje je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

Članovi porodica ubijenih Ivana Radevića i Dragana Trifovića kažu da ih je ta izjava premijera Vučića posebno uznemirila.

“Posle te Vučićeve izjave osećao sam se isto kao onog dana kad sam čuo da mi je sin ubijen. Ako nešto znaju nek otkriju”, rekao je za Glas Amerike Vojislav otac ubijenog Dragana Trifovića.

“Otvorio nam je ponovo još jednu pretešku ranu I ta njegova izjava nas je više pogodila nego njihoa smrt 14.12. 1998. godine”, kaže Milena Radević.

Premijer Vučić je i na Božić ove godine u Gračanici, na pitanje novinara o ubistvu dečaka u kafiću Panada rekao da ne zna ko ih je ubio, ali da zna ko nije.

Porodice ubijenih pozvale su premijera Srbije Aleksandra Vučića da im kaže šta zna o ubistvu dečaka u kafiću Panda 1998.godine.

Zahtevam u ime svih majki ubijene dece da gospodin Vučić pozove roditelje, jer dosta je našeg strpljenja, ne godinu dana, nego 16 godina. Kad je već izjavio to što je izjavio, neka nas pozove i nek nam kaže da li išta zna ili ništa ne zna”, rekla je Ljubica Trifović, majka ubijenog Dragana Trifovića.

Pored Ivana Radevića I Dragana Trifovića u kafiću Panda su ubijeni i Ivan Obadović, Vukota Gvozdenovića, Svetislav Ristić i Zoran Stanojević. Svi mladići su bili srednjoškolci, osim Ivana Radevića koji je bio student.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG