Linkovi

Pažin: Želimo visok nivo vladavine prava


Zoran Pažin, ministar pravde Crne Gore

"Kad je vladavina prava u pitanju, uvijek ima prostora za poboljkšanje", kaže Pažin. On ističe da je regionalna saradnja u tom kontekstu vrlo važna "jer organizovani kriminal ne poznaje granice.

Želimo visok nivo vladavine prava koji će biti pouzdan osnov da se nadamo integraciji u EU, a prethodno i integraciji u Sjevernoatlanski savez, rekao je gostujući u Otvorenom Studiju Glasa Amerike crnogorski ministar pravde Zoran Pažin.

Pažin u SAD predvodi delegaciju nosilaca pravosudnih funkcija koji su imali priliku da proteklih dana razgovaraju sa funkcionerima Američkog sekretarijata za pravosuđe i sudske vlasti.

Posjeta je plod saradnje pravosuđa dvije države i ima za cilj unaprijeđenje insitucionalne infrastrukture i reforme crnogorskog pravosuđa, posebno u dijelu koji se odnosi na borbu proitiv korpucije i organizovanog kriminala.

"Kad je vladavina prava u pitanju, uvijek ima prostora za poboljšanje", kaže Pažin. On ističe da je regionalna saradnja u tom kontekstu vrlo važna "jer organizovani kriminal ne poznaje granice".

Na pitanje o stabilnosti vlade u trenutku raskola unutar manjeg koalicionog partnera, SDP-a, Pažin je citirao predsjednika vlade Mila Đukanovića koji je rekao da je vlada stabilna.

"Potpuno je prirodan proces demokratskog promišljanja i opredjeljenja pojedinih segmenta na političkoj sceni. To je nešto što je sastavni dio demokratije" kazao je Pažin.

Tokom boravka u Vašingtonu, Pažin je razgovarao sa zvaničnicima FBI, Stejt Departmenta i ekpertima u Atlanskom Savjetu. Rekao je da je vrlo ohrabren procjenama izvršnog potpredsjednika Atlanskog savjeta Dejmona Vilsona o šansama da Crna Gora u decembru dobije pozivnicu u članstvo NATO-a.

Pažin: Želimo visok nivo vladavine prava
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

XS
SM
MD
LG