Linkovi

Cvetna Nova godina u Pasadeni


Sabrina Torp ukrašava jedno od vozila koje učestvuje u Paradi ruža u Pasadeni (Foto: AP/Jae C. Hong)
Sabrina Torp ukrašava jedno od vozila koje učestvuje u Paradi ruža u Pasadeni (Foto: AP/Jae C. Hong)

Volonteri su danonoćno spremali cvetne ukrase i platforme za godišnju Paradu ruža, tradicionalni novogodišnji događaj u Pasadeni, u Kaliforniji. Stotine hiljada ljudi očekuje se na paradi u sredu, a milioni će je gledati na televiziji.

Volonteri kite pokretne bine cvećem, svaki centimetar pokriven je pažljivo. Volonterka Kiti Jakl pazi da sve bude napravljeno od prirodnih materijala. U paradi je platforma koja je dar Fondacije Kinesko-američkog nasledstva i obeležava učešće azijskih Amerikanaca u Drugom svetskom ratu. Pomaganje je izraz ljubavi za ove volontere.

Cvetna Nova godina u Pasadeni
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Tema parade ove godine je Moć nade. Sponzori rade sa dizajnerima da naprave prelepe aranžmane. Za lokalne izviđače, ovo je događaj na kojem te grupe tradicionalno volontiraju već 20 godina. Ted Ojama, vođa izviđača objašnjava da je jedan od razloga i klima

“To je zato što mi u južnoj Kaliforniji imamo mogućnosti koje ostatak Amerike nema. Svake godine to su drugačiji motivi, aranžmani, cveće. Uvek je vrlo interesatno", kađe Ojama.

Neki već 45 godina volontiraju za paradu, kao Meri Džo Rou. Motiviše je kreativnost, kao i mogućnost da se tako poigra sa cvećem.

XS
SM
MD
LG