Linkovi

Iza objektiva jednog paparaca u Los Anđelesu


Robert Redford
Robert Redford

Ekipa Glasa Amerike beleži kako izgleda radni dan jednog paparaca.

Fotografi poznatih ličnosti, odnosno paparaci, često kampuju ispred domova zvezda, prate ih dok su na ručku, a ponekad se i svađaju među sobom, dok se takmiče ko će prvi da dođe do fotografije.

Milioni ljudi širom sveta nezasito prate poznate ličnoste i glasine o životima slavnih.

“To je fin odmor od svega. Priče su ponekad preterane, ali su u isto vreme zabavne i malo drugačije i pružaju beg od svakodnevice”, kaže Adrijan Ho iz časopisa “Celebrity Magazine Reader”.

“Oni vole naše fotografije. Ono što ne vole je to kako zamišljaju da dolazimo do fotografija. To je skriveno zadovoljstvo svih na svetu”, ističe Džajls Harison iz agencije "London Entertainment Group".

Neprestana potražnja za glasinama o poznatima hrani firmu "London Entertainment Group", kaže Džajls Harison, osnivač fotografske agencije sa sedištem u Los Anđelesu.

“Stalno sam viđao zvezde i nikada mi nije palo na pamet da bih mogao da zaradim novac fotografišući ih. Sada znam da mogu”, priča Harison.

Subota je ujutru, a Harison vreba najpoznatije, poput Britni Spirs.

Džajls i njegov tim stalno su na oprezu u slučaju da ugledaju nekog poznatog. On kaže da je ovo način da se bavi zanimanjem svojih snova – novinarstvom – i da u svoj život unese malo uzbuđenja.

“Visio sam iz helikoptera. Visio sam iz aviona. Radio sam ludačke stvari kako bi došao do fotografije”, objašnjava Džajls.

Džajls, visok 2 metra, je sve, samo ne diskretan. On voli da se vozi gradom u potrazi za poznatima, umesto da pravi zasedu ispred njihovih kuća. Ni glumci, kao što je Dejvid Faustino, to ne vole.

“Oni su nužno zlo. Pokušavam da izađem na kraj sa njima od kada sam kao dete glumio u seriji Bračne vode. Ali, ipak ne jure me toliko koliko recimo Džastina Bibera. Sve je to u redu. U Holivudu smo”, priča Faustino.

Konkurencija među paparacima u Los Anđelesu je žestoka, ali posle 20 godina bavljenja ovim poslom, Džajls je stekao i neke prijatelje. Uz malu pomoć kolega, najzad je našao svoju zvezdu za taj dan – manekenku iz Brazila, Alesandru Ambrosio, sa njeno dvoje dece.

“Roditelji ne mogu da imaju i jedno i drugo. Imate Kardašijanove koji se fotografišu sa svojom decom i prodaju te slike magazinima. Jednom kada otvorite ta vrata, ona više ne mogu da se zatvore”, smatra Džajls.

Paparaci mogu da zarade neki dolar, a ponekad i nekoliko hiljada dolara u zavisnosti od poznate ličnosti koju uslikaju Za Džajlsa, sve to ide u rok službe fotografisanja zvezda.
XS
SM
MD
LG