Linkovi

Papa 7. maja u poseti Severnoj Makedoniji


Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja posetiće 7. maja Republiku Severnu Makedoniju, Foto: REUTERS/Max Rossi/File Photo

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja posetiće 7. maja Republiku Severnu Makedoniju, gde će ga, kako se očekuje, na stadionu u Skoplju dočekati poštovaoci.

U najavi se navodi da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi na poziv najviših makedonskih vlasti i lokalne katoličke crkve.

"Na apostolskom putovanju u Makedoniju 7. maja 2019. papa Fanja će posetiti Skoplje, rodni grad svete Majke Tereze", precizirala je Vlada Makedonije.

Direktor spomen kuće „Majka Tereza“ u Skoplju, Arian Aslani izjavio je da očekuje dolazak oko 50 000 poklonika. Papa će takođe posetiti katoličku crkvu u Skoplju i spomen kuću „Majka Tereza“.

Nakon zvaničnog dočeka, prvi čovek Vatikana sastaće se sa makedonskim predsednikom Ðorđem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima građanskog društva i diplomatskog kora. Susreti će biti održani u predsedničkoj palati u skopskom naselju Vodno.

Kako prenose makedonski mediji, pravi se specijalna stolica za papu na kojoj će on sedeti tokom molitvne na nacionalnom stadionu u Skoplju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG